API en React Componenten in Eve /DEVBOEK

Door ikbenmelle op zondag 21 februari 2016 13:30 - Reacties (2)
CategorieŽn: Devboek, Eve, Views: 1.930

TL;DR Sinds deel 1 heb ik de eerste versie van de REST API af en zelfs wat Componenten vernieuwd. Joepie, Eve kan nu een echte webapplicatie worden! De login, menu en rapport ontwikkelde ik als eerste.

Trots op Eve. Dat zijn de woorden van mijn vriendin, die Eve trouwens zelf ook al in gebruik heeft. Tijd voor een update dus! Inmiddels staat de API (voor toegang tot de database zonder poespas) als een huis en de eerste stapjes zijn gezet om de platte website tot een heuse webapplicatie te verheffen. Met alle voordelen van dien.

Lees verder »

Soepermark, is het wat? /DEVBOEK

Door ikbenmelle op maandag 12 oktober 2015 14:30 - Reacties (8)
Categorie: Devboek, Views: 4.445

TL;DR Soepermark is een markup taal met een parser in JavaScript en bijzondere mogelijkheden: o.a. syntaxhighlighting, comments, calculations, etc. Zal ik dit doorontwikkelen?

Tijdens de ontwikkeling van een recent project, ging ik van WordPress naar een eigen CMS. Mijn voorkeur voor de teksteditor ging hierbij uit naar een markup systeem in plaats van een WYSIWYG, maar bestaande oplossingen voldoen niet aan mijn eisen. Zo wil ik live parsing (zodat ik direct de output kan zien), syntax highlighting en een logische, uitbreidbare syntax. Daarmee viel Markdown af, met inconsistente markup (** dikgedrukt, * scheefgedrukt)... en andere alternatieven zijn ook niet fantastisch.

Tijd om zelf een markup-syntax met parser te ontwikkelen.

Lees verder »

De volgende stap met Eve /DEVBOEK

Door ikbenmelle op maandag 10 augustus 2015 19:30 - Reacties (11)
CategorieŽn: Devboek, Eve, Views: 2.951

TL;DR Begin 2014 ontwikkelde ik een eigen todo/timetracking webapp. Ik noemde haar Eve. Ze verschafte me beter overzicht in mijn werk waardoor dit veel beter ging, met alle positieve effecten van dien. Nu begin ik met versie 2.

Oeps, het is inmiddels vier jaar geleden sinds de laatste tweakblog. De tijd vliegt. Inmiddels tel ik 24 lentes, 25 zomers en kan ik gerust stellen: het leven bevalt steeds beter. Er is veel vraag naar high-end front-enders, de autoverzekering wordt goedkoper en goedkoper en ik heb relaties opgebouwd die ik niet voor mogelijk gehouden had. Maar vergis je niet, het is zeker niet zonder z'n ups en downs gegaan. De grootste up was - tot nu toe - in 2014, toen ik mijn eigen personal assistant ontwikkelde: Eve.

Lees verder »